Chisinau, Conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, 18-19 aprile 2024.
Educație și cercetare academică, Afaceri, Public & guvernamental, Finanţa.
În domeniul educației, AI oferă oportunități de a revoluționa metodologiile de învățare și de a se adapta la nevoile în evoluție ale elevilor. AI poate ajuta, de asemenea, educatorii și studenții să promoveze abilitățile, valorile și agenția pentru un viitor mai bun. Mai mult decât atât, AI poate face învățarea mai accesibilă, personalizată și captivantă pentru toți studenții, indiferent de locația, fundalul sau abilitățile acestora. Folosind AI în educație, putem îmbunătăți calitatea și eficiența educației și putem sprijini atingerea obiectivelor educaționale globale.
Tehnologiile AI promit eficiență sporită, productivitate sporită și inovație în sectorul de afaceri. Prin implementarea de soluții bazate pe inteligență artificială, cum ar fi automatizarea, analiza predictivă și experiențele personalizate ale clienților, companiile pot optimiza operațiunile, pot lua decizii bazate pe date și pot obține un avantaj competitiv. În plus, rolul AI în eficientizarea lanțurilor de aprovizionare, îmbunătățirea proceselor de producție și îmbunătățirea serviciului clienți poate contribui la creșterea economică și sustenabilitatea în regiune.
În serviciile publice, IA are potențialul de a îmbunătăți guvernanța, de a eficientiza procesele birocratice și de a îmbunătăți serviciile pentru cetățeni. AI poate ajuta, de asemenea, agențiile din sectorul public să abordeze provocări complexe, cum ar fi schimbările climatice, securitatea cibernetică și incluziunea socială, oferind perspective și soluții bazate pe date. Mai mult, AI poate stimula inovarea și colaborarea la diferite niveluri și sectoare de guvernare, precum și cu societatea civilă și sectorul privat. Valorificând puterea inteligenței artificiale, serviciile publice pot deveni mai transparente, mai responsabile și mai participative, beneficiind în cele din urmă populației est-europene.
Inteligența artificială revoluționează industria financiară, de la strategii de investiții personalizate până la un management îmbunătățit al riscului. Explorați modul în care algoritmii de învățare automată generează informații din seturi de date financiare vaste pentru a optimiza tranzacțiile, a detecta frauda și a îmbunătăți deciziile de creditare. Descoperiți soluțiile AI de ultimă oră care modelează viitorul piețelor bancare, asigurărilor și de capital, asigurând eficiență, securitate și accesibilitate sporite atât pentru companii, cât și pentru persoane fizice.
Agenda
Conferința este organizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), American Chamber of Commerce in Moldova, și AC Tech în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova. Conferința are loc sub egida Primului Ministru al Republicii Moldova, domnul Dorin Recean.
Invitații speciali sunt:
- Dumitru Alaiba, Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Moldova
- Karine Caunes, Global Program Director at the US Center for AI and Digital Policy
- Siim Sikkut, Partner at Digital Nation from Estonia
Link-uri utile:
-
Inteligenţă artificială. Prezentare generală
-
Modele deschise de Inteligență Artificială
-
Inteligenţă artificială. Soluții cu Sursă Deschisă