Tehnologii digitale civice. Soluții Cu Sursă Deschisă

Tehnologii digitale în societatea civilă – Acestea sunt instrumente și servicii care dezvoltă societatea civilă, simplifică comunicarea dintre cetățeni și guvern și implică publicul în rezolvarea problemelor importante.

Tehnologia civică (en. Civic technology sau Civic Tech) îmbunătățește relația dintre oameni și guvern cu software pentru comunicații, luare a deciziilor, furnizare de servicii și proces politic. Include tehnologia informației și comunicațiilor care sprijină guvernul cu software construit de echipe de voluntari conduse de comunitate, organizații nonprofit, consultanți și companii private, precum și echipe tehnologice încorporate care lucrează în cadrul guvernului.

Tehnologii digitale în Civic Tech și GovTech.


Recomandări.
Dacă vreuna dintre soluții vă interesează, sau credeți că are o bună perspectivă de dezvoltare, sau puteți adapta software-ul la nevoile cetățenilor, autorităților, afacerilor sau organizațiilor obștească din Moldova, atunci puteți:


1. Soluții internaționale

# Open Source Solution Web Licence
1 opencivicdata / scrapers-us-municipal
Scrapers for US municipal governments. Source for municipal scrapers.
To find out more about the ins and outs of these scrapers, as well as how to create your own, head on over to docs.opencivicdata.org’s scraping page.
opencivicdata.info MIT
2 OpenUpSA / municipal-data
API and website for exploring municipal financial performance.
municipalmoney.gov.za/ MIT
3 City-of-Helsinki / helsinki-design-system
Components, principles, documentation and templates for the City of Helsinki design system.
no website MIT
4 City-of-Helsinki / open-city-app
Mobile app for open cities built with React Native.
no website MIT
5 govflow / govflow
An open, modular work order and workflow management system for local government and residents.
https://govflow.org/ MIT
6 govflow / govflow
An open, modular work order and workflow management system for local government and residents.
https://govflow.org/ MIT

2. Soluții învechite

Soluții cu Sursa Deschisa (Open Source) care nu se actualizează mai mult de 1 an, dar ar putea fi interesantă pentru Utilizatorii finali.
Nu facem nicio recomandare de utilizare sau de a nu folosi soluțiile enumerate mai jos. Decizia ta depinde în totalitate de dvs.

# Open Source Solution Web Licence
2.1 codeforamerica / opencounter (Archive)
NOTE: This codebase was adopted by OpenCounter Enterprises Inc. and is now maintained in a separate repository. Please see www.opencounter.us for more information. Set up shop in your city.
www.opencounter.us BSD-3-Clause
2.2 egovernments / egov-smartcity-suite
eGov SmartCity eGovernance suite of products aim to improve the internal efficiency, transparency, accountability and the service delivery of Municipal Governments. The solution is freely available under the license terms as mentioned below.
egov.org.in/ License