Cine este interesat de soluții open source?


Moldova se alătură Alianței pentru Bunuri Publice Digitale.

Monetizare de soft cu Sursa Deschisa – Detalii.


Care sunt beneficiile generale ale utilizării „Sursă Deschisă”?

  • Schimb de cunoștințe

Sursa Deschisa (en. Open Source) permite unei comunități de colaboratori să dezvolte și să îmbunătățească codul sursă existent.
Acest lucru vă permite să împărtășiți cunoștințe și aduce o varietate de abilități și experiență echipei dvs. La rândul său, acest lucru reduce semnificativ costurile de dezvoltare și vă permite să vă îmbunătățiți și să actualizați în mod constant produsul.

  • Adaptabilitate

Software-ul, hardware-ul și conținutul sunt dezvoltate pentru a rezolva un set specific de probleme. Când un dezvoltator, un inginer sau un arhitect proiectează un produs, acesta trebuie să funcționeze într-un anumit mod, pentru un anumit client, într-o anumită zonă. Codul open source vă permite să modificați și să adaptați produsul pentru diferite zone geografice, pentru diferite contexte și utilizatori, precum și pentru rezolvarea unui set diferit de probleme.
Companiile mai mari, cum ar fi Microsoft și Oracle, trebuie să se asigure că orice software dezvoltat funcționează în toate zonele geografice, este ușor de înțeles în multe limbi și este compatibil cu o gamă largă de dispozitive.
Ca o întreprindere în stadiu incipient, aceasta va necesita o cantitate mare de resurse financiare și nefinanciare. Unele surse susțin că alegerea unei tehnologii proprietare limitează durata de viață a produsului și crește riscul de piață. Comunitatea de colaboratori poate permite o adoptare mai largă a produsului dvs., deoarece permite implementarea într-un context local, cu foarte puține restricții.

  • Siguranță

Deoarece codul sursă este public, sursa deschisă dezvăluie erori sau slăbiciuni ale sistemului, ceea ce îmbunătățește securitatea. Singura modalitate de a demonstra că o bază de cod este sigură este să o faceți publică, deschisă și verificabilă de către alții. Au existat mult prea multe exemple de companii care spun „ai încredere în noi” cu securitatea bazei de cod doar pentru ca codul lor nesigur să fie infectat de hackeri. Codul open source permite publicului să testeze și să comenteze.
Utilizatorii și comunitatea de colaboratori pot ajuta, de asemenea, la identificarea defectelor de proiectare sau a erorilor, consolidând securitatea prin colaborarea utilizatorilor.