Cum pot începe să folosesc Linux?

Cum pot începe să folosesc Linux?

Pentru început, descărcați fișa noastră Linux Essentials Cheat Sheet.

Dacă sunteți interesat să începeți cu Linux, iată câțiva pași pe care îi puteți urma:

 1. Alegeți o distribuție Linux:

  există numeroase distribuții Linux disponibile, fiecare cu propriile puncte forte și concentrare. Ubuntu și Linux Mint sunt alegeri populare pentru începători, oferind interfețe ușor de utilizat și documentație extinsă. Fedora și openSUSE sunt cunoscute pentru pachetele lor software actualizate, în timp ce Debian și CentOS se concentrează pe stabilitate.

 2. Creați un USB sau DVD bootabil:

  Descărcați fișierul ISO al distribuției Linux alese și creați o unitate USB bootabilă sau inscripționați-l pe un DVD. Acest lucru vă va permite să instalați Linux pe computer.

 3. Încercați Linux fără a instala:

  Majoritatea distribuțiilor Linux oferă un mod „în direct”, permițându-vă să rulați sistemul de operare direct de pe USB sau DVD fără a-l instala. Acest lucru vă permite să experimentați Linux și să vă asigurați compatibilitatea hardware înainte de a vă angaja la instalare.

 4. Instalați Linux:

  Dacă sunteți gata să faceți Linux sistemul dvs. de operare principal, urmați instrucțiunile de instalare furnizate de distribuția aleasă. Puteți instala Linux împreună cu sistemul de operare existent sau îl puteți înlocui complet.

 5. Explorează și învață:

  odată ce Linux este instalat, fă-ți timp pentru a explora sistemul și caracteristicile acestuia. Familiarizați-vă cu managerul de pachete, mediul desktop și interfața de linie de comandă. Există o mulțime de tutoriale online, forumuri și comunități dedicate Linux care vă pot ajuta să învățați și să depanați.

Amintiți-vă că învățarea Linux necesită timp și răbdare. Fiți deschis pentru a experimenta, a pune întrebări și a căuta îndrumare de la vibranta comunitate Linux. Cu perseverență, veți câștiga încredere și competență în utilizarea Linux ca sistem de operare preferat.


Linux. Soluții cu Sursă Deschisă

Top 8 fapte despre Linux

De ce să folosiți Linux?