Beneficiile DevOps

Beneficiile implementării practicilor DevOps pentru organizații.

Beneficiile DevOps includ lansări mai rapide și mai ușoare, eficiența echipei, securitate sporită și produse de calitate superioară.

Viteză

Lucrați cu viteză pentru a oferi noi experiențe clienților mai rapid, pentru a vă adapta mai bine la piețele în schimbare și pentru a atinge mai eficient obiectivele de afaceri.

Livrare rapidă

Creșterea frecvenței și vitezei lansărilor pentru a vă actualiza și îmbunătăți rapid produsul. Cu cât lansați mai repede funcții și remedieri noi, cu atât mai rapid puteți răspunde nevoilor clienților și puteți crea un avantaj competitiv. Integrarea continuă și livrarea continuă ajută la automatizarea procesului de lansare a software-ului, de la creare până la implementare.

Fiabilitate

Controlul calității actualizărilor aplicațiilor și al modificărilor infrastructurii pentru a asigura o dezvoltare fiabilă și rapidă a produsului și pentru a menține loialitatea utilizatorilor finali. Integrarea continuă și tehnicile de livrare continuă ajută la testarea funcționalității și securității fiecărei modificări. Monitorizarea și înregistrarea vă permit să monitorizați performanța în timp real.

Scalare

Gestionarea proceselor de dezvoltare și suport a infrastructurii, precum și asigurarea funcționării stabile a acestora la orice scară. Automatizarea și coerența vă pot ajuta să gestionați eficient sistemele complexe sau în schimbare, reducând în același timp riscurile. Infrastructura ca cod vă ajută să vă gestionați mediile de dezvoltare, testare și producție mai eficient și asigură reproductibilitatea acestora.

Colaborare simplificată

Echipele de dezvoltare și operațiuni lucrează strâns împreună, împart majoritatea responsabilităților și își integrează procesele de lucru. Acest lucru reduce risipa și economisește timp, de exemplu, reducând timpul necesar pentru a transfera lucruri (soluții, module software) de la dezvoltatori la inginerii operaționali și eliminând necesitatea scrierii codului ținând cont de mediul în care va fi rulat.

Siguranță

Modelul DevOps poate fi implementat fără a compromite securitatea prin politici automate de conformitate, reglare fină și tehnici de gestionare a configurației. De exemplu, folosind infrastructura ca cod și politica ca cod, puteți defini cerințele și apoi monitoriza conformitatea la scară.