De ce Open Source este benefic pentru Integratori Open Source:

Dezvoltatori individuali – persoane fizice.

 • Disponibilitatea codului sursă

  Puteți vedea codul sursă al software-ului în întregime, îl puteți descărca, vă inspirați și puteți utiliza structura de bază pentru propriile proiecte. Open Source este foarte configurabil și vă permite, în calitate de dezvoltator, să vă creați propriile variante personalizate pentru a vă satisface nevoile și cerințele specifice.

 • Posibilități educaționale

  Sursa deschisă este vitală pentru progresul educațional al tuturor, deoarece atât informațiile, cât și resursele sunt acum disponibile gratuit. Puteți afla de la alți dezvoltatori cum creează cod și cum folosesc software-ul pe care l-au partajat prin sursă deschisă.

 • Oportunitatea de a participa la menținerea și dezvoltarea proiectului care vă interesează

  Dacă vreuna dintre soluții vă interesează, sau credeți că are o bună perspectivă de dezvoltare, sau puteți adapta software-ul la nevoile cetățenilor, autorităților, afacerilor sau organizațiilor obștească din Moldova, atunci puteți:

 • Disponibilitatea software-ului

  Toată lumea poate descărca și utiliza software open source. Nu există limitări în ceea ce privește grupul de utilizatori sau publicul vizat, scopul, frecvența de utilizare și dispozitivele pe care poate fi instalat software-ul open source. Nici nu există taxe de licență de plătit.

 • Încurajează inovația

  Software gratuit și cu sursă deschisă (en. Free and Open Source Software, FOSS) promovează o cultură a partajării și a experimentării. Sunteți încurajat să fiți inovatori venind cu idei, produse și metode noi. Fii inspirat de ceea ce înveți de la alții. Soluțiile și opțiunile pot fi, de asemenea, comercializate mult mai rapid, iar open source permite dezvoltatorilor să încerce, să testeze și să experimenteze cu cele mai bune soluții disponibile.


Registrul software cu Sursă Deschisă.

Pentru informații. Când dezvoltatori au nevoie de Open Source.

Monetizare de soft cu Sursa Deschisa – Detalii.